× Sen de İtiraf Et: "Anonim" tıkla itiraf yaz.
× Instagram'da takip et: @ytuitirafsitesi
× X(Twitter)'te takip et: @ytuitirafsosyal
× Telegram'da bize katıl: @ytuitirafsitesi

eylemlere destek vermeyenler

www.ytuitirafediyor.com

YTÜ Seri İlan Platformu: ytukampus.com/ilanlar

ülkenin içinde bulunduğu durum hiç mi kanınıza dokunmuyor da; gün gelir bu adamlar benim de diplomamı keyfine göre iptal eder, içeri tıkar diye hiç mi düşünmüyorsunuz da paylaşım yapmaya dahi korkarak daha 2 ay önce kafanıza yıkılan kütüphanenize gidip rahat rahat ders çalışıyorsunuz? burada asıl olay ne imamoğlu ne başkası, bu sadece bardağı taşıran son damla oldu gençlik özgürlük istiyor adalet istiyor ve bunun çözümünün sandıkta değil sokakta olduğunu da farkında. yani en azından bir kısmımız…

İtiraf Yorumları

32 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
1 ay önce

Tamamdn şaçmalamışsın gitmek istemeyen gitmez buda seni hiç ilgilendirmez sana aferin gidip bizi kurtardın zaten. Burası Türkiye kaç defa eylemler işe yaradı bi bak bakalım

seval03
1 ay önce

Ooooyy z kuşağı devrimcime bak sen okulun logosunun bayrağıyla yürünce ses çıkardığını düşünmüşsün yavrum benim:) wp konuşmalarını açsan anan babanın gitme evladım uzak dur evladım diye mesajları hâla duruyordur.Zihniyetin o kadar sığlaşmış ki savunduğun şeyin temelini başka insanlar yapınca itiraf sayfasını açayım da marjinalliğimi döktüreyim diye işe kalkışmışsın.Sana başkasının eylemlerine karışma hakkını kim verdi?Zaten günlerdir ses çıkartılmaya çalışılan şey edinilmiş manevi haklara haksız yere müdahale değil miydi?Anne babalarının gönderdiği 3 kuruş parayla aman okulum uzamasın biran önce bitireyim diye vizelere 2 hafta kala “ÖĞRENCİ”olmanın verdiği SORUMLULUK ile en büyük derdi sınavlarını sorunsuz geçmek olan insanlara sen kim oluyorsun da MUHALEFET oluyorsun?

laikatak
1 ay önce
Reply to  seval03

Aynen 2 gün sonra ortada diploman, başarıların her şeyin çöp olduğunda 3 kuruş parayla okumaya çalıştığın okulun zorluğu koyar. Nasıl bir akıl tutulması artık pes yani. Pasif olmaya nasıl da alışmışsınız yazık ya!

cem
1 ay önce
Reply to  seval03

pısırık kızım benim, kendi yaşantını diğer insanları analiz ediyor gibi anlatmana gerek yok.

zıpkın
1 ay önce
Reply to  seval03

o sınavlarını geçip aldığın kağıdın kağıt parçası olmaktan başka bi işlevi olmadığını fark ettiğinde çok geç olmasın ama

valla
1 ay önce
Reply to  zıpkın

valla herkes eğitim fakültesinde a101 garantili bir bölüm de okumuyor bu okulda okuyan bir çok insan çok iyi yerlere geliyor o işlevsiz kağıt parçası sayesinde

sıkıldımsizden
1 ay önce
Reply to  seval03

“seval03” adlı arkadaşı çok haklı buluyorum. Ve sizin hepinizin çok sahte olduğunu düşünüyorum gençler, bundan kısa süre önce bu diploma olayından çok daha ciddi bir olay oldu bu ülkede. İsmini bile anmak istemediğim birisi ile görüşüldü, o zaman niye hepiniz susuyordunuz? Şehit yakınınız olmadığı için size batan yoktu ondan mıydı suskunluğunuz?

Bir de ego tatmininiz için başkalarına laf atıyorsunuz. Haklı bir eylem yaparken haksız duruma düşmek için bu kadar uğraşmayın.

hiçbirşeyolamasamda
1 ay önce
Reply to  seval03

Fikirlerin kadar anlatış biçiminin de ahlaki bir yönü var. ‘Ses çıkardığını mı düşünmüşsün yavrum benim’ ler falan.. evet ses çıkardığımızı düşünüyoruz. Sessizlikten daha iyi bir ses! Düzeni değiştirmek için nokta olmaya razıyım çünkü bunun için varım gibi bir ideoloji de saçma gelir şimdi sana öyle değil mi? Anne baba konusuna girip vicdan yapıyorsun. Denizlerin de anne ve babası vardı ve hicbir zaman istemediler kendilerini tehlikeye atmalarını, kim ister ki? Bak ben de istemiyorum kimsenin kendini hayati anlamda bir tehlikeye atmasını. Bu işin profesyonelce yapılmasını o kadar gönülden isterim ki, birisinin bile zarar görmesi canimi yakar. Cunku gittim ve gordum ortada ne muhalefet gruplari en onde geliyor ne de diger sozum ona apo destekcikleri. Buyuk bir ogrenci kitlesi… oyle uzgunum ki bunun icin. Bu daha 20 lerinde insanlar belli bir amac icin toplandi. Cesaretlerini kusandilar. Ne icin? Dusuncelerini yasayabilmek icin. Buna ancak ve ancak saygı duyulur. Onun da SORUMLULUK lari var. Senin SAYGI duymadigin ve fakat belki de daha BÜTÜNCÜL bir sorumluluk algısı. Seni kendi dusuncesi icin zorlamadıgi surece kurdugu cumleleri tehdit olarak algilaman da isin cabasi.. Yorumda elestirilen universiteye gelip hicbir sekilde bir cumle kadar da olsa bir soz soylemeyen, entelektuel! ogrenciler. Yoksa zorladigi bir yer yok, eleştiri var.

sıkıldımsizden
1 ay önce

Bizim, en azından benim, kimseye saygı duymadığım yok. Ama paylaşılan itiraf, yani savunduğun şey, pek saygı çerçevesinde yazılmış gibi gelmiyor bana. Ve bence saygı göstermediğin birisinden saygı beklemek çok komik oluyor. Bunun da farkına varın istiyorum artık. Başkalarına laf atarken iki kere düşünün lütfen.

Ve,
Direniş gösterilmesi çok güzel bir şey ama bunu yaparken bile ayrışacaksak bu direnişin anlamı ne? Senin karşı olduğun adamlardan farkın ne? Sizin yapmaya çalıştığınız gerçekten direniş mi yoksa ben ses çıkarıyorum bakın tarzı bir gösteri mi? Pazartesi gelin isterseniz okulda bir de sen bizden misin, bizimle protestoya katılacaksın diye adam toplayın; 80’lere dönüp sağ – sol kavgasına girelim.

Valla kusura bakma, sinirimi biraz sana kusar gibi oldum ama biraz düşünün istiyorum. Kötü insanlar değilsiniz bence ama görüş açınız şu an çok bencilce. Bizden olmayan karşı taraftandır diyip direkt düşman kesiliyorsunuz. Hala pasif olan öğrenci kitlesini de işe katmak için bu tavır doğru tavır değil gençler. Bi düşünün lütfen.

hiçbirşeyolamasamda
1 ay önce

Pazartesi gel baska bir seyler icin konusalim kardesim. Muhafazakar sol degil muhafazakar sagda yetisen bir kızım. Iş sag sol olmaktan çoktan çıktı acaba sen bunun farkinda misin? Bakin muhafazakarlik soz konusu oldugunda her aile kendi cocugunu dusundu; kimse cocugunun tehlikeye atilmasini istemedi. Zaten atilmasin, ben de boyle istiyorum. Ornegin belli bir amac icin toplandigimizda konu ekrem olmasin konu sistemi elestirmek olsun, konu halkin gucunun konuşulabilirligi olsun. Denizler Amerika filosunu denize dokmeden cok once universite capinda ogrenci haklarina dair hareketlerde bulundular. Ve kismen de bazi degisiklikler oldu Istanbul Universitesi nde. Yani demem o ki hak aranilabilirligi, once sistemin varligi sonra da sistemin aktif islemesi icin aslinda tum bu caba. Bana gore universite seviyesindeki bir insan protestoya aktif katilmasa da ve bu konulari surekli konusmasa da bu sistemi elestirebilir bir boyutta olmali. Yanlis giden her seyi hali altina itersek okudugumuzun hicbir anlami kalmaz. Biz meslektaş olacagiz bir yerde, bazi seylerden fedakarlik yapan birileri varsa sadece buyuk bir saygiyi hakeder. Buna da karsilikli saygi diyoruz. Ama beni ksrsi oldugum adamlarla ayni kefeye koyarsan o zaman durum degisir. Cunku bireysel cikarim hicbir tarafin cikari kadar buyuk degil, ayni degil. Ve oyle kendimi ifsa etmede deli gibi korkmuyorum bu da bir ikincisi.

sıkıldımsizden
30 gün önce

Bana mı diyorsun bilmiyorum ama bana diyorsan mesajı yeni gördüm (25.03.2025). Ben protestolara karşı olduğumu söylemedim, Ekrem çıksın diye olan protestolara karşıyım ben. Rte hesap versin diyen protestolara katılırım, varsa bana haber verirseniz de sevinirim. Yaşım 23 ve ben liseye geçtiğimden beri şu anki yönetime karşıyım, burada kendini savunanların çoğunluğu da zaten zaten ak partiyi desteklemiyor ama şu anki chpde ne yazık ki benim için desteklemeye değmiyor.

Ve senin benim dediklerimde kaçırdığın bir şey olduğunu düşünüyorum, eyleme katılana destek beklerken katılmayanın sebeplerine saygı duymanız gerek diyorum sadece.

Neyse, bu tartışma devam ettikçe iki taraf da kendini savunmaya devam edecek. Saygısızca konuştuysam herkesten özür dilerim. Ama ben de sizin pek saygılı davrandığınızı düşünmüyorum. Karşı olduğun adamla aynı kefeye koyuyorum çünkü onun saygısızlığından farkı olmayan bir saygısızlık yapıyorsunuz, herkes benimle aynı fikirde olsun diyorsunuz ve karşınızdakinin fikrini laf atarak; hakaret ederek değiştirmeye çalışıyorsunuz. Bunlara hayır yapmıyorum demeden önce en baştan beri mesajları tekrar tarafsızca okumanı rica ediyorum. Eğer hala haksız olduğumu düşünüyorsan o zaman senden ve bu mesajlarda karşı çıktıklarımdan özür dilerim. Ama haklı olduğumu düşünürsen sizden de bir özür bekliyorum.

hiçbirşeyolamasamda
30 gün önce

direnyıldız ın korkarak kütüphanede calisanlar kısmına katılmıyorum. Bu yüzden onun adına ben özür dilerim. Fakat ses olduğunuzu mu düşünüyorsunuz kısmında da sana katılmıyorum. Tabi ki ses oluyor. Hareket daima bir değerdir; öyle ya da böyle. Halk bir şeyler yapiyor, yapabiliyor demek bu. Halk tepki veriyor demek. Tüm bu sureci baz alirsak ta eger ekrem taraftari gibi bir izlenim verdiysem ben ozur dilerim. Cunku bundan ancak utanc duyarim. Oyle bir ortam olmaliydi ki bu zamana kadar yapilan haksizliklar hakkinda kismi de olsa konuşabilecegimiz bir yer. Bu zamanda burasi, bu olay denk geldi. Olay bu zamana kadar denk gelmemesi, gelememesi ve izin verilmemesiydi. Halkin sabrini son noktaya getiren bu. Olay ekremden patladi yoksa hicbir zaman konu o degildi. Keşke, keşke hak aranabilirlik başka platformlarda mumkun olsaydi da bunca kargasaya gerek kalmasaydi. Oysa hepimizin derdi ayniydi. Yol olmayan yerde yolsuzluk barizdi zaten.

sıkıldımsizden
27 gün önce

Ben ses olduğunuzu mu düşünüyorsunuz tarzı bir şey demedim ama evet, “çok haklı buluyorum” dediğim kısımda denilmiş. Başkası adına özür dileyemem – pek mantıklı bulduğum bir hareket değil – ama bu kısmı savunduğum için özür dilerim. Bir de “hepinizin sahte olduğunu düşünüyorum gençler” demişim o kısımdaki “hepiniz” kısmı için de özür dilerim. Ama bir konuda hala farklı düşündüğümü belirtmek istiyorum, hareket her zaman bir değer değildir. Hareket doğru ve etkili yapıldığında bir değerdir, diğer türlü ya kışkırtma ya da göz boyamadır diye düşünüyorum ve bunlar benim için pek bir değer değil.

Neyse, çok uzadı bu tartışma, burası için yeter.

Erdoaposken
1 ay önce

hiçbirşeyolamasamda kırdım like tuşunu kardeşim . Arkadaşlar bizim kimseyi zorlamak sorumluluklarından alı koymak gibi bir niyetimiz yok tam tersi onların böyle niyeti olduğu için ses çıkarıyoruz ben oraya Ekrem için değil kendim ve benden 10 yaş küçük kardeşim için gittim. Mezun olduğumda iş ararken birileri birilerini tanıyor diye benim önüme geçmesin diye gittim , okuduğum okulun ders programını beğenmediğim için gittim , şehit abimin özgürlüğünü ve hayatını alan ona silah doğrultmuş apo piçini serbest bırakmamaları için gittim önce kendim sonra sizin için gittim . Diyeceksiniz aferin sana iyi bok yemişsin arkadaşlar ne derseniz diyin sizin bana bu fikirlerinizi söyleyebilmez için gittim . Sizden gelmediğiniz için nefret etmiyorum sadece size kırgınım herkes gelemeyebilir tabi bir çok değişken vardır hayatında ama en kötü mail atın be kardeşim en kötü paylaşım yapın be yanımızda değil ama uzaktan destek olun kim olduğumuz önemli değil birlik olmamız önemli.( ekstra akplilere sesleniyorum lütfen artık kendinize gelin bunu size de yaparlar kaşınızı beğenmezler atarlar, namaz kılışında hata görür atarlar, apo piçini serbest bırakırlar seni içeri alırlar , 10 yıl yalarsın 1 gün yalamazsın hain ilan edilirsin, müslümansan Muhammed’i örnek al haksızlığa karşı çık artık ,senin dini figürüne bok attılar senin atana hain dediler ama ikisininde ortak noktası haksızlığa dur demesiydi)

Adam mısın?
1 ay önce

Admine bak sen özgürlük destekçisi ama bizim yorumu onaylamıyor

Kekıl
1 ay önce

Rahat bölümde okumaktan herkezi kendin gibi sanıyorsun. Utanmasan kütüphanede olanlara hükümet yanlısı diyeceksin.

tylerdurden
1 ay önce

ben usulsüz geçiş yapmadım moruk diplomam sağlamda

Nick
1 ay önce
Reply to  tylerdurden

Zekaları yokki anlasınlar

akreyis_aşığı
1 ay önce
Reply to  tylerdurden

sen öyle san satın alınmış tarlalara arsalara bile el koyuyorlar bi kağıt parçana mı bakıcaklar

Non politik
1 ay önce

seval03 e katılmakla beraber itiraf giren gibi düşünenleri çocukluğu bırakıp herkesin görüşüne saygı duymaya davet ediyorum.
Günümüzde yaşananlar geçmişte kendi fikirlerini dikte etmeye çalışan bu tipteki baskıcı faaliyetlerin doğal bir sonucu ya hani

Politikacı
1 ay önce

kanki ben babamın tanıdığıyla okula yatay geçiş yapmadım o yüzden diploma iptali korkum yok senin de olmasın veya gözaltına alınmadan önce telefonumu saklamadım, kendi telefonummuş gibi başkasının telefonunu emniyete vermedim veyahut 560 milyon tl çalmadım ha bi de bunca suçlamayı da cevapsız bırakıp milleti beni savunsunlar diye sokağa çağırmazdım

sskkdd
1 ay önce

ülkenin içinde bulunduğu durum kanıma dokunuyor, kendimi bildim bileli böyle. referandum dahil son birkaç yılda sokağa çıkılması gereken en az 3-4 olay oldu ve muhalefet partisi lideri insanları sokağa çıkartmamak için elinden geleni ardına koymadı, sürekli gaz aldılar. şimdi değnek kendilerine dokununca sokağa çıkın yaygarası yapmaları bu nedenle komediden başka bir şey değil. büyük ihtimalle yaşınız yetmediği için bunları bilmiyor olabilirsiniz.

gençlik özgürlük adalet istiyor ve çözüm sandıkta değil diyor ama çözüm sandık diyen parti liderinin peşinden gidiyor orası da ayrı komedi. ah gezi parkında olacaktık yaş yetmedi şimdi sıra bizde diye bi hevesle çıktınız ama ne istiyorsunuz kendiniz bile bilmiyorsunuz maalesef. yine de tekrarlayayım sokağa çıkanları eleştirmiyorum ama sokağa çıkmayan birisi olarak nedenlerimi anlatıp kendimi savunmak zorundayım.

deanw
1 ay önce

Başkalarının özgür seçimine karışan özgürlük savunucuları. Zamanında binbir zorbalıkla Muharrem İnce’yi de seçimden çektiren bu özgürlük savunucuları idi , Özdağ içeri girdiğinde faşistti zaten diyenler de bu özgürlük savunucuları idi. Tek istekleri hukuk a ya değilde c ye çalışsın. Samimi değilsiniz.

Hani marjinal bizdik
1 ay önce

Aslında problemli olan tek taraf onlar değil ümit özdağ da içeri atıldığında lokma döktürenlerle aynı saftasınız bilmem anlatabildim mi yani aslında sizin kadar en az ben de çok öfkeliyim ama o yazdığın gün gelir bu adamlar benim de diplomamı keyiflerine göre iptal eder yazısındaki ana fikir niye ğmit özdağ içeri atıldığında tam tersi şeklinde çalıştı insan ister istemez buna da öfkeleniyo bu adamlar ergenekonda da aynı taktikle içeri aldılar jahreini de aynı taktikle içeri aldılar ümit özdağı da öyle bu adamlar ömürlerinde nası bi hukuksuzluk yaptılar da karşılığında hukuksuzluk gördüler de seviniyosunuz diye sormadan edemiyo insan ha şimdi bazıları gelecek ne diyosun sen gün birlik günü cart curt eğer bu söz söyleniyosa bilin ki insanı birliğe zorlamadan önce bi süreç olduğu ve o süreçte birlik olmanıza ihtiyaç görmediğinizi ve size doğruları söyleyenleri dinlememişsiniz demektir o yüzden bi kaç hafta sonra zaten eskiye dönecez bahsettiğim süreçleri tekerrür ettireceksiniz iki taraf da birbirine aynı muameleyi çekecek sözün özü akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun

gercektendusunenbiri
1 ay önce

Yav sen kimsin ki senin diplomani iptal etsinler ya. Basit bı YTÜ öğrencisisin. Valla kimse kusura bakmasın ben 2023 te bütün çevremi zar zorda olsa Muharrem inceye ikna etmiştim, sizin gibi sığ kafalılar yüzünden yine aynı yine aynı. Özdağ 3 aydır hapiste sırf teröriste terörist dedi diye, Ekrem İmamoğlu yolsuzluktan girmiş (daha belli değil) 2-3 kişinin gazına gelip sokağa indiniz. Sizin gibi kuşağında a

Vizyonsuz perspektif
1 ay önce

Olum ekonun da oxford mezunu olduğu için iptal edilmedi diploması o da basit bi iü öğrencisiydi

Erkoo
1 ay önce

Ya arkadaşlar biz yıllardır rüşvete yolsuzluğa karşı değil miyiz ? Bundan dolayı üzülmüyor muyuz ? Torpile karşı değil miyiz ? Madem siyasete atılacaksın o zaman temiz bir geçmişinin olması gerekmez mi ? Zamanında inceye yerden yere vuranlar şimdi onun Saraçhane konuşmalarını tebrik ediyorlar . düşünsenize basit bir ünidesin 2 yıllık okuyorsun ve kalkıp o dönemde iü işletme fakültesine geçiş yapıyorsun. Kusura bakmayın ama kabul edemem ben.

rex13
1 ay önce

nereden takip ediyorsunuz tek başına gitsen olmaz bunun biber gazı hazırlığı var gözaltı riski var toplu gitmek şart

sensinseeeeeen
1 ay önce

Hahahahahahahahahaha samimiyetsizliğinize kusmak isterdim

Otomatik
30 gün önce

ananız babanız sizi oku diye sokaklarda hak arayışına değil salonlarda hak arayışlarına girin diye bu okula yolladı siz belkide masum masum bağırıyorsunuz zıplıyorsunuz ama bir düşünün polise kezzap atanlarla taş atanlarla aynı saftasınız uzak durun tepkiniz varsa sandıkta verin sokakta değil.

Direnişsizyıldız
27 gün önce

Vatanı kurtaran direnişci genç kardeşim o kadar yüreğin varsa sahte nickname kullanmak yerine kendi adın soyadını yaz da millet senden cesaret alsın

Allah
16 gün önce

Sanane kardeşim