Ne zaman köpekler hakkında konuşsak insanlar sanki biz köpeklerden nefret ediyormuşuz gibi tepki veriyor, öyle bir durum yok hatta kendim evime köpek alacak kadar da seviyorum kendilerini. Ancak durum burada farklı, haberiniz yoksa ısırılma vakası var kampüste, bir kaykaycıyı ve yemekhanenin önünde rastgele yürüyen başka bir arkadaşı köpek ısırdı/ısırıyordu. Neyse ki ikisi de yaralanmadı.

Şu “alanlarına girince havlarlar” saçmalığına da katlanamıyorum. Ben doğal olarak köpek havlayınca korkuyorum, yolumu değiştiriyorum ve bunu yapmak istemiyorum. Köpeklerin alanı özellikle bizim yürümek istediğimiz yerler mi gerçekten? Kulüpler vadisinin önü, kütüphanenin çevresi, rektörlüğün önü, medikososyalin önu, yemekhanenin önü… bunların hiçbir tanesi insanların uğramadıkları yerler değil, sık yürünen ve kullanılması gerekilen yerler.

Instagram yorumlarında “ama çok tatlılar ne kadar çok o kadar iyii :”((((” gibi saçma saçma yorumlar da gördüm. Anlaşılan arkadaşlar gece vakti sakince kazandıkları üniversitenin kampüsünde güvenli güvenli yürüdüklerini sanarken bi anda köpekler tarafından kovalanmamışlar. Birisi de çıkıp “Birisi insanları durdursun” gibisinden daha gereksiz bi itiraf atmış, boş yapmayın arkadaşlar. Köpek sorunu gerçek bir sorun ve bunun köpek düşmanlığıyla alakası yok.

Üniversite rektörlüğüne bu konunun yüzlerce kez bildirildiğini ama Hayvan Hakları Klübünün ve köpektapar hocalarla öğrencilerin engel olduklarını veya bi önleme karşı hemen ayaklanıcaklarını da artık bütün okul biliyor. Yapmayın arkadaşlar, köpekler ölsün bitsin yokolsunlar ben kampüsümde köpek istemiyorum demiyor kimse. Kampüste eğer kedi köpek olmazsa ben kendim üzülürüm zaten, üniversitenin topluluğunu bizler kadar onlar da oluşturuyor, hiçbir sözümüz yok. Tek istediğimiz hem köpeklerin zarar görmeyeceği, hem de bizim köpek var diye gerilmeyeceğimiz bir ortam. Merak etmesin kimse, bunun çözüm yolunu bulmak da bize düşmüyor. Taleplerimizde ortak bir yol bulalım yeterli. Herkesin mutlu olacağı bir yol bulmak yalnızca yönetimin görevi. Zaten üniversite yönetimi köpeklere zarar verirse çok tepki toplar ve bunu onlar da biliyor, o yüzden ısrarlarımızı artık bir kenarıya bırakmak gerekiyor.

Biz hayvanlardan nefret etmiyoruz ama siz ya insanlardan nefret ediyorsunuz ya da köpeklere tapıyorsunuz.