Yine köpeklerle ilgili bir sorun çıktı ortaya. Bugün denk geldim okulda. İnşaat fakültesinden hazırlık binasına doğru yürürken. Bisikletli çocuğu gördüm. Saat 11 12 arasıydı. Yeni açılan bisiklet evinin karşısından 20 küsür köpek fırladı. Ve çocuğu kovalamaya başladı. Çocuk da hızla uzaklaştı oradan. Kampüs içi ringinin geldiği yöne doğru yöneldi. Ters yöne doğru ve gözden kayboldu. Ne olduğunu pek anlayamasam da geçmiş olsun diliyorum kendisine. Bizim de başımıza gelebilir böyle olaylar. Ve geliyordur da. Kampüste hiç kedinin olmaması her yerin köpek dolu olması. Ve hiç saldırmayacak bir köpeğin belli vakitlerde saldırganlaşması. Bunlar yanlış şeyler. Burası okul arkadaşlar hayvanat bahçesi değil. Kendimize gelelim lütfen. Hiç bir zaman köpekler veya kediler hakkında kötü bir düşüncem olmadı. Uyutulsun alınsın vs vs şeklinde. daha yeni beykozun halini gördüm. Ama bunların oyun anlayışıyla bizim oyun anlayışımız farklı gibi duruyor. Ben şahsen bir insan olarak bir köpeğin attığım topu geri getirmesini. Tuttuğum çemberden anlamasını vs anlarım. Ama bunların kendi aralarında oyun dedikleri şey havlaya havlaya birbirlerini kovalamaktan ibaret. E bu hayvan avını da böyle kovalıyor. Dostunu da. Bana göre en azından. Yani şimdi bana şu şekilde koşan bir köpeğin. Beni av olarak mı yoksa dost olarak mı görüyor? Ben bunu bilemiyorum. Ama köpekler bunu biliyordur. Ben şimdi şunu bilemiyorum ve anlayamıyorum diye köpek bana havlayarak ve ağzının suları akarak koştuğunda stres yapıp bir anda yola da atlayabilirim. Sakin kalıp karşı da durabilirim.

Bugün tam da onu gördüm işte. O çocuk belli ki stres yaptı kendini hem Ters yöne hem de öğrencilerin toplu halde yürüdüğü alana doğru attı.
Yürüyen başka bir çocuk kendini karşı kaldırıma atmasaydı o çocuğa bile çarpabilirdi. Çarpmadı çarpsaydı kimdi suçlusu bunun ?