sadece bana söylediğin tek bir şeye birazcık kırılmıştım. ama söylediğin şeye değil, onu söylediğin için. sorduğum için pişman oldum. sormasaydım en azından cevabın tahminlerim arasında olduysa da onu senden duymayacaktım. yine o ihtimal varlığını hep sürdürecekti ama en azından bu kadar aklımı kurcalamayacaktı, küçük umutlara engel olmayacaktı. her neyse, olsun. önemi yok.
sanırım benden kaçıyorsun, seni yargılamıyorum, senin kişiliğini kabul ettim saygı duyuyorum bir yere kadar. belki de o güne özeldi canın konuşmak görmek istemiyordu, olabilir. bana da oluyor, hatta o gün öyleydim ki seni öncesinde görmüştüm. ama kaçmaya gerek yok bence, kaçmamızı gerektirecek hiçbir şey yok. yine de sen nasıl yapmak istiyorsan o, ben seni sıkmak istemiyorum sadece. buraya da bu kadar rahat yazabiliyorum çünkü buraya bakmazsın biliyorum. sana yazmam zaten, artık istemiyorum. ama sadece tekrar yola çıkmak isterdim seninle. bilmiyorum artık belki güz döneminde.
bazı şeylerde kafan çok karışık, düşüncelerin çok karışık, bi noktada anlaşamıyorlar hep kavga halindeler. bilincin ve bilinçaltın sanki savaşıyor gibi ya da zihnin ve kalbin bilemiyorum. bence bazı düşüncelerini serbest bırakmalısın, bazı şeylerin akıp gitmesine izin vermelisin, her şeyi içinde tutamazsın. bir süre sonra seni zehirliyor, bunu kendine yapma. bazı düşüncelerinden vazgeçince emin ol biraz olsun rahatlayacaksın, o göğsüne oturan fil var ya işte o gidecek bak gerçekten. tamamen gitmese de belki fil olmaz da öküze dönüşür bilmiyorum ama hafifler buna eminim. bak duyguların var ve çok güçlüler, ben hissediyorum ama onları serbest bırakmıyorsun mantıksal düşüncelerini üste çıkarıp bastırmaya çalışıyorsun duyguların da haliyle kabuklarına çekiliyorlar. evet bazen kalbini dinlemek yanlış hareket olabilir ama bazen de hata yapmak gerekir zaten. en azından bir kere olsun dene. korkma. muhtemelen kendine zaten korkmadığını sadece istemediğini söylüyorsun. ama ben öyle hissetmiyorum. en derinlere bir yerlere attığın kalbinin sesi öyle söylemiyor çünkü.
ben her şey için teşekkür ederim. seninle geçirdiğim saatler günler anılar hepsi çok güzel ve özeldi. hepsi değerli benim için. sen de değerlisin. hep mutlu kal, kimsenin senin canını sıkmasına izin verme ama sen de kendi canını sıkma, rahat bırak biraz duygularını. kendine çok iyi bak, iyi ki seni tanımışım iyi ki varsın.