Bu bahar festivalinde konserlerde çıkan tartışmaları azaltmak için bu itirafı yazıyorum.
Konserde eğlenmek adına yaptığımız hareketlerden dolayı rahatsızlık duyduğunuzun farkındayım. Çantanıza basılmasından, tanımadığınız insanlar tarafından temasa uğramaktan (yürüyenler değil, beraber eğlenmek için insanları gazlayanlar), bağıranlar insanlardan, zıplarken size çarpanlardan haz etmemeniz çok doğal.
Bu sıkıntıları anlıyorum, biz de çantanıza basmaktan, size çarpmaktan zevk almıyoruz. Ancak konserlerin müzikal zevk almak dışında eğlence tarafı da oldugundan mantık süzgecini bir kenara bırakıp ilkellik dolu davranışlarda bulunmayı daha doğru buluyorum.
Tam da bu yüzden eğlenmek isteyenlerden (zıplayarak, böğürerek) çevresindeki insanlar konusunda dikkat etmelerini isterken; konserlerde sakince iyi vakit geçirmek isteyenlerden de birkaç ricam olacak.

Eğer;
– Sevgilinizle ya da flörtlerinizle romantik anlar geçirmeyi niyetliyorsanız
– Ben asla zıplamam, put gibi dikilirim diyorsanız
– Tanımadığım hiçbir kişi benimle iletişim kurmasın diyorsanız
– Amacınız konser alanındaki bütün kızlara yürümekse (tavsiye etmiyorum)
– Çantanızla gelip yere koyacaksanız
lütfen sahnenin önündeki beşinci sıradan itibaren birkaç sırada orta kısımsa bulunmak yerine, biraz daha yanlara konumlanın (biliyorum, kulağa “burası benim bölgem buraya gelemezsin” gibi gelse de herkesin hayalindeki konseri deneyimlemesi için bulabildiğim tek çözüm bu).
Şimdiden teşekkür ediyorum ve olur da herhangi birine rahatsızlık verirsem özür dilerim.
Bu festivalde hep bilikte eğlenmek dileğiyle, sevgiler.