Hazırlığı geçemeyeceğim gibi. İkinci yıl tekrar hazırlık sınıfına devam etmektense yeniden sınava hazırlanmaya niyetliyim. Umarım bu okuldan kurtulurum.
Hazırlığı geçemeyip 2. yıl okulu bırakmak
Puan:
İtirafa Yorum Yap:
Gerekiyorsa 1 yerine 2 defa çalış geç sınavını. Belki alt yapın yoktur ama kursa git , kitap al uğraş. Nedir bu hemen pes etme sorumluluklardan kaçma. Eğitim hayatını sadece dersten ibaret sanma asıl eğitim hayatta karşına çıkacak zorluklarla nasıl başa çıkacağını öğretiyor yoksa istemediğin kadar bilgi internette zaten mevcut git oradan mezun ol. Sınava hazırlanıp kazanacağın üniversitesideki hazırlığı geçeceğin ne malum ?
Kusura bakma ama hiç kafan çalışmıyor. Bölümün ne tam olarak bilmiyorum ama çoğu üniversite resmen mühendis yetiştirmiyor. İyi mühendis(Türkiye şartlarında) yetiştirenlerin hepsinde ingilizce zorunlu zaten. Daha hazırlığı geçememişsin ama bu okuldan kurtulsam diyorsun. Bir şey görmedin daha. Diğer okulları da görmedin. Ben memur olup kaderimi başka ellere bırakacağım diyorsan da gitmen en iyisi. Yer işgal ediyorsun.
şimdi vazgeçersen her zaman kaybedeceksin.
Eğer başarabilirsen senin adına güzel olur.
Hayatta her zorlugun karsisindan boyle kacarsan hic basarili olamazsin.Senden toefl istemiyorlar.internette, kitapcilarda her turlu kaynak var hazirlanman için sinava.
Yil olmus 2019 hala ingilizce ogrenmeyi eziyet olarak goren insanlar var. Yazik
Tamam
Bence de hemen vazgeçme. Hazırlık okurken ne bela bir şey olduğunu düşünüyordum ocaktaki ve hazirandaki sınavlarda da kıl payı kalmıştım daha sonra bir kursa gittim ve İngilizce’nin ne kadar kolay ve öğrenilebilir olduğunu gördüm. Şu anda birinci sınıfım ve okulu, sunduğu imkanları seviyorum. Hazırlıkta keşke devamsızlıktan kalsaymışım da kursa yazılsaymışım dedim. Her neyse hazırlığı hallettikten sonrası çok güzel, pes etme.
Salaksın ki
Moruk hazırlığı bile geçemiyorsan bence sorunu kendinde aramalısın. Bana insanların dil öğrenememesi hep garip gelir, ben de mesela pek çok dille ilgileniyorum, tabii hepsini konuşacak düzeyde değilim. Seviyorum, ilgileniyorum amma velakin öyle ahım şahım çalışkan da değilim, bu sebeple tek bir dile odaklı basit bir dili bile öğrenememeniz garip geliyor.
Bunun dışında hep sorunlarından dem vuruyoruz ama YTÜ güzel okul. En azından Türkiye’deki en iyi kampüslerden birine sahip, bakma Davutpaşa’da olduğunda, kendi içinde ayrı bir semt kadar büyük neredeyse YTÜ.
Bence en büyük sorunu laboratuvarlar. Moruk ben laboratuvara gittiğimde dökülen bozuk cihazlar istemiyorum, birkaç kablo takıp takıp insanların birkaç düğmeye basarak ekranda sayı görmesini ve bununla okul bitirmesini istemiyorum moruk, anlamalısın. Benim de yazarlığını yaptığım bir siteden insanlar kopyala yapıştır yaparak tez hazırlıyor, ben bunu istemiyorum moruk. Hocalar izin veriyor ama, bunu da biliyorum. Çünkü başka türlü bitiremeyecekler. Yazılarımı saatlerce özene benzene hazırlıyorum, en iyi yabancı makaleleri harmanlayarak hazırlıyorum, bir bakmışsın aynı okuldan hiç tanımadığın ve beni kaale bile almayacak bir başka öğrenci ödevlerinde tezlerinde benim yazılarımı kullanmış. Bu benim kişisel derdim gerçi.
Başka okula gittiğinde durum daha da kötü olabilir, bunu da belirteyim. En büyük sorun okul değil, aynen öyle. En büyük sorun ülke. Bak kardeşim bu ülkenin ihtiyacı olan mühendis sayısı 150000 kadar, her şey dahil ama sadece inşaat mühendislerinin sayısı bu kadar. TMMOB’a üye olan mühendislerin sayısı bile 600000’i buldu. Olmayanlarla beraber 1 milyon mühendisimiz var. Olay buradan kaynaklı. Ayrıca insaf yani insaf, ülkenin nüfusuyla kıyaslanabilecek kadar mühendis ne demek? Önce sorunu ülke çapında çözmeliyiz. Ülke ise maalesef yavaş yavaş kurtarılamayacak düzeye geliyor. İnsanlar bu yüzden yurt dışına itinayla gidiyor. Yahu ben işsiz mühendis intiharı duymak istemiyorum, bunu okuyup geçeceksiniz ama intihar etmeden önceki ruh halleri nasıl, bunu biliyor musunuz? Bazı mühendisler iyi iş bulabiliyor, o kadar da kötü bir ülke değiliz ama kaçı? Yüzde 5’i? YTÜ’den bile başka iş yapan çok mühendis var. Artık başka bir çözüm bulmalıyız arkadaşlar.